Auto osiguranje - ZELENA KARTA

Zelena karta ili međunarodna karta za osiguranje automobila dokaz je o zaključenom osiguranju od autoodgovornosti.
Posedovanjem zelene karte obezbeđujete osiguravajuću zaštitu za eventualne materijalne i nematerijalne štete koje možete pričiniti trećim licima u saobraćajnoj nezgodi u zemlji i inostranstvu. Ovaj dokument, poznatiji kao “pasoš Vašeg motornog vozila“, od 01. januara 2012. više nije potreban za putovanje u 27 zemalja članica Evropske unije (EU), ali i Švajcarsku, Norvešku, Island, Andoru, Hrvatsku i Crnu Goru.
 
Evropska komisija je dala saglasnost da se Srbija priključi sistemu multilateralnog sporazuma, što znači da od 1. januara 2012. godine, prilikom prelaska vozila preko državne granice, potrebno je posedovati samo polisu osiguranja AO izdate od strane naših osiguravajućih društava i registarske tablice.
 
Ono što je važno, zelena karta će i dalje biti potreban prilikom ulaska u Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu, tako da svi naši osiguranici koji idu na odmor u Grčku preko Makedonije moraće da imaju važeći zeleni karton. Isti je slučaj i sa Crnom Gorom, ukoliko idu preko Bosne i Hercegovine.
 
Za dobijanje zelenog kartona neophodno je priložiti na uvid:
  1. Polisu obaveznog osiguranja
  2. Saobraćajnu dozvolu
Zelenu kartu obavezno ponesite pri odlasku vozilom u inostranstvo, uz napomenu da pre polaska proverite datum isteka dokumenta.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.